Скандал по Черноморието: Изгониха с ритници израелски туристи от хотел (Обновена)

Резервираният от тях апартамент се оказал зает, последвала е схватка

12.07.2019 | 12:45 Редактор: Зорница Костадинова

Отново скандал с чуждестранни туристи на българското Черноморие, след като посетители от Израел бяха изгонени от хотел в Слънчев бряг с ритници. Информацията беше съобщена от израелската телевизия "Канал 2", която излъчи и кадри от инцидента, снимани с телефон.

Случката се е разиграла преди около седмица. Причината за скандала е, че стаята на туристите не е готова в 11 часа и те трябва да изчакат. Управителят на хотела твърди, че към него също е упражнено насилие. 

Според адвоката на хотела Димитър Мускоянев ритници от страна на персонала не е имало.

Освен израелски туристи, в хотела почиват и англичани и испанци. Те нямат оплаквания от персонала и обслужването. 

Израелските туристи веднага са потърсили за съдействие почетния консул на Израел в Бургас. Съобщили са, че ще подадат сигнал в полицията. Настанени са в друг хотел и са обезщетени от туроператора. Вече са се прибрали в родината си.

От Комисията за защита на потребителите и Министерството на туризма направиха проверка на хотела. Тя трябва да установи дали са нарушени правата на туристите. Днес собственикът на хотела е бил разпитан в полицията.

Инцидентът в Слънчев бряг не отразява отношенията между хората от Израел и България. Това се казва в изпратено писмо до медиите от израелското посолство у нас.

"Вярваме, че местните власти ще направят всичко необходимо за възстановяване на справедливостта", пише още там.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК