Ревю с метални рокли за десетото юбилейно издание на "БГ модна икона"

Българският скулптор Живко Седларски пристигна от Франция специално за церемонията

05.12.2018 | 10:40 Редактор: Василена Василева
Ревю с метални рокли за десетото юбилейно издание на

Българският скулптор Живко Седларски пристигна от Франция специално за церемонията по връчването на приза "БГ модна икона". По време на спектакъла, който ще се проведе в София, за първи път у нас ще бъде направено ревю с метални рокли.

Отличието "БГ модна икона", присъждано от Академията за мода, ще бъде връчено за десета поредна година. Официалната церемония по награждаването на най-стилните и успели българи ще се състои на 12 декември в столичен хотел. Това съобщи в студиото на "България сутрин" журналистът проф. Любомир Стойков.

Както и досега, критериите известни български личности да получат статут на БГ модни икони, са качества и добродетели като изискан и модерен вкус и стил, високи професионални постижения, безупречна култура, морал и репутация.

За най-стилни и елегантни български жени този път са номинирани Александра Сърчаджиева, Десислава Стоянова, Жаклин Вагенщайн, Ивет Лалова, Кристина Патрашкова, Мая Манолова, Михаела Филева, Саня Борисова, Славена Вътова, Яна Маринова. 

Номинациите за най-стилни и елегантни български мъже включват Виктор Николаев, Владимир Ампов-Графа, Димитър Бербатов, Добромир Киряков, Константин Трендафилов, Любо Киров, Любомир Ковачев, Орлин Павлов, Теодосий Спасов, Юлиан Вергов.