Операция История

Неделя от 16:30 часа
още

ОПЕРАЦИЯ ИСТОРИЯ - ЦЯЛОТО ПРЕДАВАНЕ - 11.10.20

11.10.2020 | 19:00 Редактор: Гергана Маринова

Днес ще анализираме историческите корени на военните конфликти, които всеки момент може да избухнат да нашите граници. Един от тях вече се разгоря с пълна сила между Армения и Азербайджан.От другата страна пък са Гърция и Турция и битката за Източното Средиземноморие. Това са етнически, религиозни и политически напрежения трупани стотици години. За развоя на отношенията между враждуващите, ще говорим с журналиста Петя Минкова.

Сега ще тръгнем по следите на велика и древна цивилизация, наричана Атлантида. Една от най-големите мистерии на историята.  
От няколко години български и американски изследователи твърдят, че Атлантида е била всъщност в Черно Море, че прочутото Варненско съкровище може би е част от тази атлантическа цивилизация. Ще ни гостува изследователят и експерт по международна сигурност Христо Смоленов.


1
0 rate up comment rate down comment 0
Bastun
преди 3 години
А в Австралия са се завъдили първите вампири, плувайки по гръб дошли до Румъния и точно тогава Атлантида взела че потънала отнасяйки ги със себе си. Сигнализирай за неуместен коментар