Премиера на "Провинциални анекдоти" в Сатирата

И още: Как да подобрим нашата страна и фамилна екскурзия до Бутан

18.02.2019 | 11:57 Редактор: Димана Мирчева
Премиера на


Днес ми гостува Ивелин Михайлов, инициаторът на идеята за Исторически парк, край Варна, който ще бъде най-големият в Европа, а някои казват и в света. Моят гост е основно движещо лице, както и идеолог на Фондация Въздигане, която е обединение на действащи хора, работещи в посока - подобрение на нашата страна, подобрение на околната среда, изграждане на навици като: борбеност, родолюбие, сплотеност и любознателност в младите българи.

Тази седмица в Сатиричния театър беше премиерата на "Провинциални анекдоти" от Александър Вампилов. Постановката е на Николай Урумов, а част от ролите изпълняват  Силвия Лулчева, Иван Панев, Ивайло Калоянчев, Кирил Ефремов и Албена Михова. Някъде на края на света един хотел се тресе от шеметни емоции и комични ситуации. "Провинциални анекдоти" е пиеса, изпъстрена с интриги, съмнения, признания, тежък махмурлук, страх, невежество, кариеризъм, страст и всичко това - под покрива на един хотел. Да видим какво разкриха за нас актьорите пред Асен Манасиев. 

В рубриката за "Фамилна екскурзия" днес тръгваме за държавата на щастието – Бутан. Трудно е да си представим, че такава малка страна, с размери на щата Индиана, с популация като тази на Аляска, обградена от Хималаите, достъпна само за два самолета, е с най-бързо растящия брутен вътрешен продукт. Бутан или както я наричат още “страната на гръмотевичния дракон”, е  държавата с най-щастливи хора в света.