Паметникът на Дядо Добри...в осъществяване на мисията

И още: Къде се хапва най-много по празниците и нова коледна песен от Вяра Пантелеева и Микимаусчетата

27.12.2018 | 15:55 Редактор: Димана Мирчева
Паметникът на Дядо Добри...в осъществяване на мисията


Преди 6 години певицата Вяра Панталеева и нейната детска вокална група Мики Маус дават началото на една красива традиция - всеки декември те създават нова, красива Коледна песен. Към тях в различните години се присъединяват някои от най-талантливите и обичани български изпълнители: Весела Бонева, Орлин Павлов, Васил Петров. Тази година Мики Маусчетата отправят покана към Владимир Михайлов. 26 дечурлига на възраст от 7 до 18 пеят заедно с Владо в новата "Коледна песен".  А при мен е Вяра Пантелеева, с която ще видим видеото към песента сега. 

Да има паметник на Дядо Добри, това идея и мечта, която съвсем скоро ще се осъществи. При мен е Цвета Кирилова, председател на „Сдружение Азбукари”, журналист и общественик, която е в основата на тази прекрасна инициатива.  Замисълът е монументът да бъде издигнат в градинката пред храм-паметника „Св. Александър Невски”, за да може патриаршеската ни катедрала да бъде наблюдавана от най-големия си и заслужил дарител. Един паметник на добротата в лицето на дядо Добри ще вдъхнови много хора. Защото инициативата да се съберат нужните средства ще обедини личностите със същата мисия. Сега той ще гледа отстрани дали ние сме научили неговите уроци и завети. 

Къде най-много се яде по празниците? Задавали ли сте си този въпрос? Ние си го зададохме и решихме да направим една класация за вас. Вижте!