"Фамилна кухня": Кулинарните тайни на Латвия

Латвийците са големи ентусиасти, що се отнася до консумацията на хляб

02.03.2019 | 18:30 Редактор: Ралица Братанова

В рубриката “Фамилна кухня“ днес отиваме с Асен Манасиев на обяд в Латвия.

Латвийците са големи ентусиасти, що се отнася до консумацията на хляб и в много домове при разрязването на първото парче, крайчецът се нарича “сина на фермера“.  

Младите жени се състезават за това парче, така че те да могат да се омъжат за сина на фермера - разбирайте някой, който да има свой собствен дом и ферма.

Друго поверие е, че един хляб трябва да бъдат разрязан от страната на по-дебелата му част, за да може най-голямата дъщеря да бъде първата, която се омъжи.

Вижте повече във видеото!