Колко литература има в литературата на соца

90 години от рождението на Йордан Радичков

25.01.2019 | 23:50 Редактор: Зара Паталева
Колко литература има в литературата на соца

Годишнината на един от най-самобитните и плодовити майстори на словото у нас, виртуоз на късия разказ и играта с въображението, драматург и сценарист ще бъде отбелязана със серия събития, като специално за пловдивчани и гостите на града за първи път са представени непоказвани досега кадри от пътешествието на Радичков до Сибир през 1964 година. "Неосветените дворове" е първият пътепис на Йордан Радичков. Той е за пътуванията му на север през 1964 година, когато писателят прекарва повече от четири месеца в изследване на различни кътчета – от най-развитите индустриално региони до безлюдни места, за да се стигне до срещата му със сибирски шаман.

На прага на кампанията за европейските избори и съпътстващото я редене на листи, малката коалиция в управлението – на "Обединени патриоти", се разклати във всички посоки.

Поредица от декларации и изявления доведоха до замразяване на отношенията между НФСБ и ВМРО. Резултатът е, че хората на Симеонов временно прекратяват преговорите за съвместно явяване на изборите с ВМРО.Трите партии в малката коалиция не успяват да се разберат нито за евроизборите, нито кой да е начело на групата – само Сидеров, както досега или Сидеров и Симеонов съвместно.


Втора част гледайте тук >>