Идва ли краят на бизнес елита на прехода

Прокуратурата подгони едрия бизнес

02.11.2018 | 23:55 Редактор: Зара Паталева
Идва ли краят на бизнес елита на прехода

Прокуратурата започна серия от арести на едри бизнесмени, устояли досега на всякакви проверки и със стабилни връзки с властта. Арабаджиеви, Баневи, Миньо Стайков, Агенцията за българи в чужбина, започна да изглежда все едно прокуратурата е в предизборна кампания.

На въпроса защо точно сега се стига до тези разследвания, Иван Гешев обясни, че в момента има отлично взаимодействие на прокуратурата и другите компетентни институции. "Другата причина е, че Специализираната прокуратура има правомощия в цялата страна. До този момент колегите са имали отделни парчета от пъзела", каза зам.-главният прокурор. 

Академик Пламен Карталов е преизбран за директор на Националната опера и балет за трети пореден и общо четвърти мандат.Изборът бе направен след събеседване с избраните кандидати за поста, проведено на 24 октомври.

Десетчленна комисията, оглавена от диригента и преподавател по дирижиране проф. Пламен Джуров, изслуша идеите за развитието на институцията на световноизвестната оперна прима Дарина Такова, диригента на националния филхармоничен хор "Светослав Обретенов" Славил Димитров и акад. Карталов. Министерство на културата обяви конкурс за поста, след като мандатът на последния изтече на 18 юли тази година.


Втора част гледайте тук >>