Опорни хора

Събота от 18:30 часа
още

БУМ - Новият хит на Милена Славова

Ние сме не две напред, една назад, а една напред и десет назад, казва поп певицата

26.03.2023 | 18:05 Редактор: Таня Харизанова

Как дойде идеята за това парче?

„То всъщност е симбиоза от въздуха, който е около нас – това, което се случва, това, което гледаме по телевизията, това, което се случва по улиците и някак си явно съм попила тази енергия и ето го резултатът“. Това каза в предаването „Опорни хора“ поп и рок певицата Милена Славова.

„Надявам се хората да се събудят и да си отворят полезрението най-накрая. Да не са като коне с капаци, а да започнат да мислят с главите си, защото не е като в тангото – две напред, едно назад, защото ние сме една напред и десет назад. Трябва да се мисли повече, да не сме като овце – някой ни казва нещо и ние вярваме – трябва да се проверяват нещата и всеки един от нас да си зададе въпроса: „Добре, ние сме българи, живеем в нашата любима държава. Искаме ли тя да се оправи и всички да са щастливи и доволни, или искаме да продължаваме да взимаме кой, колкото и откъдето може, защото не знае колко ще е на власт“, пита риторично в разговора Милена.

На въпрос, винаги ли търсим месията, певицата отговори:

„Това с месията е много глупаво, защото не можеш да гласуваш доверие на човек, на когото не знаеш бекграунда, какво е направил, но носи хубав костюм. Не трябва да се подхожда така. Аз съм „за“ да се дава път на младите, но нека покажат какво са направили, имат ли някакви гафове, евентуално какви са те. От тази гледна точка ще трябва много добре да се проучат хората, които се избират“.

Доста от песните на Милена не се харесват на някои политици заради бунтарския дух в тях.

„Даже са ми правили леки намеци да си мълча - и политици, и приятели, които четат мои постове и ме питат защо си създавам умишлено врагове. Питам ги: как да си мълча за нещо, което ме тормози отвътре, плюс това съм сигурна, че не само аз мисля така. Защо трябва да се навеждаме и да се правим на щрауса с главата в пясъка, който чака да отмине бурята. Напротив! Хората не трябва да ги е страх да си казват мнението“, категорична е Милена Славова.

Целия разговор гледайте във видеото!