Опорни хора

Събота от 18:30 часа
още

ГЕРБ: Когато става дума за годеж, трябва и двете страни да са съгласни

Ние до кога мислим да правим избори? Пита Александър Ненков

06.03.2023 | 15:00 Редактор: Таня Харизанова

В предаването "Опорни хора" гостува Александър Ненков от ГЕРБ. Разговорът започва с темата, наистина ли целият фокус е върху местния вот.

„Не съм съгласен с тази констатация. Напротив. ГЕРБ, ако върнете лентата назад, се опитахме да дадем наистина всичко от себе си за да направим правителство. Като започнете от това да се търсят хора, равно близки до ГЕРБ, до ПП, до ДБ, като Плевнелиев, като Соломон Паси – един вид медиатори. След това опитахме по други начини. Така и така да се стигне до някакво сближаване. Проектът на проф. Габровски, което също беше опит един вид леко да отстъпи ГЕРБ назад, в името на това България да има правителство и да излезе от това безвремие вече повече от две години. Дали ще е пръв един или другия, в общи линии, кой знае какво за целите на създаването на правителство няма. В крайна сметка, когато става въпрос за годеж, трябва и двете страни да са съгласни – да направят взаимни разговори, които да не са натоварени с тази емоция, която вече повече от две години я има и наистина да се мисли за това, какво и как България ще излезе напред в следващите месеци и какви цели ще си постави, защото ние в момента си вървим в един омагьосан кръг и няма излизане, на този етап“, каза Ненков от ГЕРБ.

По повод отдалечаването на България от еврозоната, Александър Ненков заяви: „Ясно става защо България няма да бъде пълноправен член. Точно заради инфлацията, точно заради тези две години, в които вървяхме от избори в избори, наливане на едни пари без край, без България да може да си ги позволи, в името на това да се представим в очите на избирателите по-щедри, по-добри, по-харесвани, поради тази причина изпуснахме, може би, най- значимата си цел, която имахме през последните години. Да, местните избори ще дойдат октомври, но сега България трябва да направи, политиците сме длъжни да измислим, как България да излезе от тази спирала. Ние до кога мислим да правим избори? Докога мисли ген. Атанасов, че ще правим избори? Докато имат 121 депутати ли?!“, попита ригорично Александър Ненков от ГЕРБ.

Целия разговор гледайте във видеото!

 


1
1 rate up comment rate down comment 0
европейска шматка
преди 1 година
доколкото знам годежа в партийте става според финансовите интереси Сигнализирай за неуместен коментар