Опорни хора

Събота от 18:30 часа
още

Г. Ганев, ДБ: Всеки от нас разбра, че отсрещният дявол не е толкова черен

Кампанията ще се активизира през последните две седмици, прогнозира икономистът

19.09.2022 | 13:00 Редактор: Таня Харизанова

„Кампанията не изглежда особено емоционална или бурна, защото е четвърта за година и половина и няма как сериозни приоритети, философии, идеологии на партиите да са се променили през това време. Всичките спорове вече сме ги водили, дори в самия парламент, идеологическите различия са ясни, сега ще бъде повторение. Правя прогноза, че кампанията ще се активизира, след като отпускарския сезон мине, през последните две седмици“. Това каза в предаването „Опорни хора“ Георги Ганев, кандидат-депутат от „Демократична България“.

Трудни ли ще бъдат възможните коалиции след изборите? С някои партии „Демократична България“ има диаметрално различни мнения по основни въпроси.

„През последните осем месеца всеки от нас разбра, че отсрещният дявол не е толкова черен. Проблемът е, че този път пак ще седнем на масата, ще поговорим и много по-трудно ще намерим, какво ни обединява.

Политиката е неудобно място и понякога трябва да се вземат невкусни и неприятни решения. ДБ е била в коалиция единствено с ПП. Това, че ПП намериха подкрепа и другаде, е техен избор. Мандатът е техен“, заяви Георги Ганев от ДБ.

„За съжаление г-н Трифонов дръпна шалтера точно когато вече си говорихме на станалите популярни наши срещи. Говорихме си, че най-после има някаква нормална коалиционна комуникация“, допълни икономистът.

По повод цените на тока и опасенията, че може да се стигне до режим на тока, Георги Ганев каза, че „няма как да има режим на тока, щом България изнася. Ако се наложи, ще се намали износа, щом има нужда за вътрешния пазар“.

Темата за доставките на газ Георги Ганев коментира така:

„Големият въпрос за справянето на България с газовата криза е тази зима. Г-н Мицотакис заяви, че ще помогне на страната за разтоварването на танкери с газ, защото явно има достатъчно слотове, въпреки твърденията, че нямало. Освен това, пълненето на „Чирен“ върви много по-бързо, отколкото се очакваше“, заяви икономистът.

Целия разговор гледайте във видеото.