Опорни хора

Събота от 18:30 часа
още

Крум Зарков: България прави стъпки да се договори с ОАЕ за екстрадицията на обвиняеми

Разглеждаме 35 затлачени дела с години. Сред тях това за “Хемус” и чувалите с пари. Няма преписки за Гешев и Борисов

28.08.2022 | 08:29 Редактор: Елеонора Танева

Васил Божков, Иван Танев - Универсалния.  Това са само част от  българите,  които живеят в Дубай, докато България ги издирва.  Божков е с 19 висящи обвинения по 4 различни дела и не може да бъде екстрадиран. Причината е, че няма спогодба между България и ОАЕ за екстрадиране на обвиняеми. А тези, които са  инвестирали в Дубай, се ползват със закрила.

Крум Зарков е направил първите стъпки България да се договори с ОАЕ за екстрадицията на обвиняеми. Тече и обсъждане на меморандум с емирствата за сътрудничество в различни сфери. 

"Не са само тези популярни имена, които излизат в публичното пространство. Много са българските граждани, към които се водят дела. Получаваме много молби, които съгласно законодателството на Обединените арабски емирства, трябва да изпратим към техен представител и той да поеме следващите действия. До този момент не сме получавали никога отговор от ОАЕ. Не искам да предизвикам дипломатически скандал, не казвам, че е тенденциозно. Надявам се с това сътрудничество да решим дългогодишни проблеми. Десетки години хора със сериозни обвинения се укриват в Дубай. Това е една от големите цели на ведомството", заяви служебният правосъден министър Крум Зарков в студиото на "Опорни хора"

Той коментира пред Bulgaria ON AIR недоволството и протестите на СДС за сградата, която трябва на напуснат на "Раковски" 134.

"Относно обвиненията, че сградата на СДС, ще се ползва от Европейската прокуратура, нямам никакви угризения. Не е направено тенденциозно, просто сградата не се ползва от 2017 година. И дори няма да коментирам обвиненията на СДС, че го правя с някакви задни цели. Моля Ви, звучи несериозно", каза Зарков.

Как се справяте с постоянното поскъпване на стоките и услугите?

С все повече лишения и ограничаване на разходите.
68%
Предимно със заеми и кредити.
4%
Държавните мерки срещу кризата дават резултат и това облекчава положението ми.
2%
Доходът ми е достатъчно висок, за да не се налага да се ограничавам.
15%
Налага се да работя допълнително, за да ми стигат парите при тази цена на живота.
10%
Общо 1731 гласа

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК