Опорни хора

Събота от 18:30 часа
още

Мая Манолова: Отиваме на избори!

"Президентът да оправи кашата, която сътвори четворната коалиция", каза Манолова

25.07.2022 | 14:00 Редактор: Таня Харизанова

След пълния морален крах на партийните лидери в 47-мото Народно събрание, е ясно, че отиваме на избори. Моят призив е незабавно, както е в Конституцията, да бъде върнат проучвателния мандат и президентът да се заеме да оправи кашата, която сътвори четворната коалиция. В жаждата си за власт - те докараха държавата до колапс - няма газ и пари, инфлацията е висока. Тази седмица наистина бяхме свидетели на самоубийствено поведение от страна на коалицията на "Продължаваме промяната" - Джемкорп, противоконституционният шеф на КЕВР, руските посредници в природния газ, политическият рекет Бойко Рашков да бъде назначен като шеф на КПКОНПИ, като условие за съставяне на правителство, приемането на закон по мярката на един човек, опитът на Нинова да узурпира властта в противоречие с Конституцията, като държи незаконно мандата до 15 август. Това каза в предаването "Опорни хора" Мая Манолова, лидер на "Изправи се, БГ".

Тя припомни, че партията е била две години и половина на улицата, за да се бори срещу модела на Борисов, който "Продължаваме промяната" бил възпроизвел.

"Сега се чувстваме предадени, продадени и според мен така се чувстват десетките хиляди българи, които бяха по площадите на България и повярваха, че може да има почтено управление с грижа за хората. Те не направиха нито една реформа, не приеха нито един параграф и сега абсолютно лицемерно размятат някаква програма, която щели да изпълнят за следващите шест месеца. Извинявайте, тези 22 законопроекта, защо не ги приехте досега? Те даже не са обявени за обществено обсъждане и изобщо не са писани", коментира гостът в предаването.

Мая Манолова смята, че "този парламент се оказа вреден и за българския народ, и за държавата, и за Европейския съюз. Този парламент и това мнозинство в него са опасни за България. А що се отнася до КЕВР - време е бившият шеф Иван Иванов да глади костюма и да се готви да се връща на работа. Ние, от "Изправи се, БГ", сме били от най-големите му критици - критикували сме решенията му в интерес на монополистите, на енергийните дружества и в ущърб на гражданите, но председателят на КЕВР, избран от "Продължаваме промяната" се оказа не по-добър от Иван Иванов. Ето, вчера те произнесоха незаконно решение за повишаване цената на водата в Силистра на 5 лв. и 30 ст. Това вече е истинско безобразие", казва Манолова.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
шопендар
преди 1 година
тази пак се кани да ходи за избори .забравила е че никой не я иска Сигнализирай за неуместен коментар