Опорни хора

Събота от 18:30 часа
още

Опорни хора - 25.7. 2020 - пълен запис

27.07.2020 | 13:15 Редактор: Таня Харизанова

В предаването „Опорни хора“ говорим с проф. Асен Балтов, изпълнителен директор на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов". Отново бихме собствения си рекорд по заразени с коронавирус. Очаква ли ни по-лош сценарий през есента? Ще издържи ли здравната система? Още повече, че се усеща натрупана умора в болниците и медицинския персонал. Как ще живеем в новата „нормалност“? Проф. Балтов коментира и темата, защо България стана трета по заболеваемост в ЕС. Ще се справи ли новият здравен министър със ситуацията?

В студиото на „Опорни хора“ гостува Ивайло Калфин, съветник в ЕП по бюджетни въпроси. Темата на разговора е европейската сделка по спасителния план на ЕС в борбата с последиците от коронавируса. Още повече, че „дяволът е в детайлите“. Грантовете се орязват, кредитите се увеличават. Коментар на Ивайло Калфин именно за детайлите и затова, губи или печели България от европейската сделка?

Въпреки ремонта на кабинета с четири оставки и една рокада, протестите продължават. Има ли диалог между улицата и властта? Битката между „Дондуков 1“ и „Дондуков 2“ ескалира. В студиото на „Опорни хора“ с коментар по темата за протестите, промените в кабинета и мерките на правителството е Анастас Стефанов, политолог от „Тренд“.

„Опорни хора“ - събота, от 19.30 часа, по Bulgaria on air.