Опорни хора

Събота от 18:30 часа
още

Опорни хора - 18.7.2020 - пълен запис

20.07.2020 | 19:31 Редактор: Таня Харизанова

България влиза в чакалнята на еврозоната. Колко време ще престои там? Ще стане ли еврото национална валута? Коментар в предаването „Опорни хора“ на Радосвет Радев, председател на БСК. Радосвет Радев говори и за социалните и икономически мерки, и решават ли те проблемите на бизнеса и пазара на труда? Може ли държавата да направи повече в тежката икономическа ситуация? На какви финансови ресурси от Брюксел може да се разчита?

В студиото на „Опорни хора“ говорим с Андрей Чорбанов от БАН. Темата отново е COVID и рекордния брой заразени през последните седмици. Има ли нова вълна на коронавируса? Очаква ли ни по - лош сценарий? Каква е новата „нормалност“? Спазваме ли мерките и защо България попада в черния списък на редица държави. Чия е вината?

Емблематичното предаване "Умно село“ се завръща в телевизионния ефир - от 19 юли от 19:30 часа пo Bulgaria ON AIR. Всяка неделя знаменитата поредица ще представя документални филмови портрети на български артисти и интелектуалци.

"Оказа се, че носим голяма отговорност, поредицата наброява над 200 портрета, като за някои от тях това остана единственото свидетелство. Идеята е авторска, подходът е изключително индивидуален. Златен фонд е, защото всички архиви са сложени като част от пъзела и тези филми могат да се излъчват и да се гледат отново и отново",каза в предаването "Опорни хора" журналистът и сценарист Антоанета Бачурова.