Георги Томов, Кирил Николов – Дизела и Любомир Петров ДНЕС

Тези и още интересни теми и гости

18.06.2017 | 00:00 Редактор: Валерия Петрова
Георги Томов,  Кирил Николов – Дизела и Любомир Петров ДНЕС

Започваме с една прекрасна инициатива на Театър София, която е насочена към най- малките и най-любопитните. Катерина Христова ни разказва за новия проект "Как работи театърът?", за всички демонстрации, работилници и игри, които създават любов към изкуството у детската публика.
В студиото при Бойка Делиева гостува писателят Георги Томов, който ни представя новата си книга „Розариум“. Георги Томов е автор на сборниците с разкази „Не беше тук и си отиде” и „Всичките дни”, както и на „Докато дишам” – роман в съавторство с Дейна Бренченс.

Новият му текст „Розариум“ разказва за съдбовните мигове и избори в живота на всеки човек. След жестока катастрофа младо момиче изпада в будна кома. Родителите ѝ са изправени пред дилемата на какво да се уповават – на Бог или на медицината? Освен за живота на дъщеря си, те трябва да се борят и за запазване на собствената си същност.

Продължаваме със съвети за сияйна и здрава коса през лятото. Ще разберем що е то диета за коса и как концепциите на храненето се прилагат към косите ни. За всичко това ни помага Любомир Петров, фризьорът на звездите, който е трето поколение стилист.

Пренасяме се и в Борисовата градина в София. Рекордьорът по планинско бягане Кирил Николов – Дизела създаде нов отбор от аматьори, но не какви да е. Тяхната мисия е да тичат, без да са бегачи, за да прокламират най-демократичния спорт за градските хора – бягането. Кои са те и как активният и здравословен живот се превръща в цел на градските герои, ще научим от самите тях.