„На нея с обич! Емил Димитров“ - спектакълът, който разплака зала 1 на НДК

Даниел Цочев и Снежина Петрова за последната мечта на Емил Димитров

14.03.2017 | 13:47 Редактор: Валерия Петрова
„На нея с обич! Емил Димитров“ - спектакълът, който разплака зала 1 на НДК

"ДНЕС в събота" ни гостуват актьорът Даниел Цочев, превъплътил се в образа на  Емил Димитров  и режисьорът на музикалния спектакъл „На нея с обич!“ - Снежина Петрова. В поредицата „15 за следващите 15“ ви срещаме с още една от любимките на сайта „Аз - жената“ и техните читатели – певицата Ирра. Ще ви разкажем и за кампанията „Паметни българки“ и за жените, оставили следа в нашата история. Но преди всичко това, нека се раздвижим. Започваме с нов тип фитнес, който може да практикувате и у дома. Повече ще научим от колегата Асен Манасиев. 

На 13 март музикалният спектакъл „На нея с обич! Емил Димитров“, ще изправи отново своята публика пред тъгата и любовта, радостите и житейските изпитания на един артист, превърнал се в музикална икона за поколения българи. За спектакъла, който разплака зала 1 на НДК, за вдъхновението Емил и за емоцията да влезеш в образа на емблематичния артист ни разказват Даниел и Снежина.

Сайтът „Аз-жената“ навършва 15 години. По повод на този юбилей с певицата Ирра си говорим за силните и успешни жени ДНЕС и за образа на съвременната дама.

Българският хелзинкски комитет и Българската асоциация на университетските жени започват кампания, наречена "Паметни жени". Целта й е да отбележи постиженията на жените в българската история, онези специални, но неглижирани дами, за които все още не знаем нищо, или знаем твърде малко, въпреки че са променили България. Светла Баева и Рая Раева от Българския Хелзински Комитет и Димитър Кенаров, един от писателите подкрепили инициативата, отговарят на въпроса защо няма паметници и барелефи за паметните жени в България и ценим ли достойните жени тук.