„Щурците“ на 50 години. Кирил Маричков разказва

Тези и още интересни теми и гости в предаването "Днес в неделя" с Бойка Делиева

19.02.2017 | 10:00 Редактор: Валерия Петрова
„Щурците“ на 50 години. Кирил Маричков разказва

ДНЕС в неделя отбелязваме 144 години от обесването на Васил Левски, като ви срещаме с писателя Николай Иванов, който има нова книга за Апостола. Ще ви пренесем и в софийската филхармония, където актрисата Ана Пападополу открехна за нас вратата за предстоящия тази вечер спектакъл „Сянката на пръстена“. Ще ви покажем и как може да обзаведете дома си по много интересен начин с ръчно изработени мебели от дърво. Ще ни ги покаже Марио Георгиев. Но преди това специалната ни среща с Кирил Маричков.

В неделната утрин ни гостува обичания от поколения българи рок музикант и композитор Кирил Маричков. Той ни разказва за рока преди и сега, за българската музика днес и ни споделя спомени за "Щурците".

Асен Манасиев гостува на писателя Николай Иванов по повод новата му книга – „Разкрити документи за гроба и костите на Левски и Бенковски“. Отвеждаме ви и в ателието на Марио Георгиев. Той ще ни покаже техниката за изработване на дизайнерски мебели от дърво и ще ни даде интересни идеи как да направим дома си топъл и уютен. 

За финал на нашето предаване, след практичните и уютни идеи за дома, е време да се пренесем в софийската филхармония, където прекрасната Ана Пападополу разказа пред нашата камера за спектакъла „Сянката на пръстена“. Срещаме красотата на класическата музика с магията на театъра. Не е за пропускане.