Светлозар Желев и Гери Турийска за любовта към книгите и четенето като призвание

Още много интересни теми и гости само при Бойка Делиева

06.02.2017 | 00:00 Редактор: Валерия Петрова
Светлозар Желев и Гери Турийска за любовта към книгите и четенето като призвание

Гостите в неделя сутрин имат много общо помежду си. Освен че са близки приятели, свързва ги и любовта им към книгите и литературата. Тя е певица и организаторът на превърналата се в култова „Пощенска кутия за приказки“ - Гери Турийска. Той е дългогодишният издател и първият у нас литературен агент – Светлозар Желев. 


Паметник на хан Кубрат е издигнат в Украйна благодарение усилията на инициативен комитет от български патриоти. Мемориалният комплекс е по повод 100 годишнината от откриването на гроба на великия владетел и неговото съкровище. Подробности за тази инициатива, както и за една друга идея – за изграждане паметник на Тервел в столицата – ще научим от колегата Борислав Петров и неговите събеседници.


Да помниш и знаеш историята на рода си е признак на най-висша добродетел и интелект, беше казал един от големите европейски мислители. Разговорът за предстоящото откриване на паметник на хан Тервел у нас, както и за литературата днес продължават до края на предаването.


Защо литературните носители остаряват, но литературата и литературните мотиви – никога. Гери Турийска и Светльо Желев разказват за книгите на 2017 г., за музиката и литературата. Четат ли младите и кои са любимите детски книги на забавните репортери Асен и Боби - вижте.