Мария Гроздева: Още няма да се отказвам

Олимпийската ни гордост гостува в предаването "Днес в събота" с Ирина Белчева

19.11.2016 | 10:41 Редактор: Валерия Петрова
Мария Гроздева: Още няма да се отказвам

Наградената с орден „Стара планина“ – първа степен, за изключителен принос в българския спорт - Мария Гроздева, гостува в предаването „Днес в събота“ с Ирина Белчева. Двукратна олимпийска шампионка по стрелба си спомня за летните олимпийски игри в Сидни през 2000 година, когато получава емоционален срив. „Много е трудно човек сам да успее. Трябва да има някой, който да му помага. В Сидни, Валери (съпругът й) беше постоянно с мен“. След 20 изстрела нито един не уцелва десетката, но пет дни по-късно Мария печели златния медал за стрелба с малокалибрен пистолет. „Всеки ден тренирах. Тренировките ми бяха толкова добри, че ми помогнаха да повярвам, че ще успея“, спомня си Гроздева.  

За Мария – като майка на три деца, спортът е важна част от ежедневието на подрастващите Затова най-добрият спортист на Балканите за 2004 година казва, че е изключително важно децата да спортуват. „Спортното училище те учи на дисциплина. Развлечения не са ни липсвали, но спортът учи. А как да обясним това на децата? Като днес има толкова много забавления... Самите родители трябва да подканят децата си да спортуват“, категорична е тя.

Гроздева е лице на фондацията „Майки за донорство“ и по време на предаването Мариела Куртева, председател и Невена Георгиева, член на благотворителната организация, поздравяват Мария, като изказват специална благодарност и възхищение за човека, който тя е.

„Нашата олимпийска гордост“, както я нарича водещата Ирина Белчева, разказва за семейството и за силните взаимоотношения със съпруга си Валери. „Винаги усещам неговата любов, надявам се, че и той усеща моята“.