Михаил Йосифов: Понякога отказвам проекти. Правя нещата, които ми доставят удоволствие

Филмовата и театралната музика са интересни за мен

12.11.2016 | 12:00 Редактор: Валерия Петрова
Михаил Йосифов: Понякога отказвам проекти. Правя нещата, които ми доставят удоволствие

Съботният ден започва музикално, защото на гости на Ирина Белчева в предаването “Днес в събота” ще бъде музикантът Михаил Йосифов. Защо започва да свири на тромпет, какви са спомените му от оркестър “Ботева чета”, кога тълпата е спирала трамвая на Витошка, за да може да слуша музиката на Мишо, и каква песен посвещава на водещата в ефир - гледайте в събота от 8.20 по Bulgaria ON AIR.

Михаил Йосифов е джаз музикант, тромпетист и композитор. Завършва музикалното училище „Любомир Пипков” и Консерваторията, където днес преподава. Мишо участва в създаването на различни музикални проекти, пише музика за филми и театрални постановки, а от 2009а година има и собствена джаз формация Михаил Йосифов секстет. "Албумите са добра визитна картичка, но музикантите едва избиват парите си за тях. Концертите са нашето поприще.", споделя Мишо.

В следващата част на предаването ще си поговорим и за предстоящия концерт на ансамбъл Чинари. Трупата е създадена по идея на Асен Павлов през 1993 г. от професионални изпълнители на български народни танци, музика и песни.

Ансамбълът е представял свои спектакли в Молдова, Гърция, САЩ, Италия, Македония, Германия,Сърбия, Южна Корея и Франция.
На финал - нашата астроложка Силва Дончева ще ни каже какво ще се случи през месец ноември.