Нова измама: Изтегли 4000 лв., за да ти ремонтираме покрива

Полицаи от Силистра я предотвратиха, петима са задържани

07.02.2019 | 18:33 Редактор: Анисия Иванова
Нова измама: Изтегли 4000 лв., за да ти ремонтираме покрива

Полицейски инспектори предотвратиха измама на значителна стойност в силистренското село Българка. В началото на седмицата 76-годишен местен жител бил посетен от двама мъже, които заявили, че покривът на къщата му се нуждае от спешна подмяна.

Въпреки че се колебаел, стопанинът дал съгласие, след като била обявена цена от 800 лева за цялостния ремонт. "Майсторите" получили 100 лева за материали и след ден с още четирима "колеги" пристигнали на адреса, но вече поискали от стареца 4000 лева, за да свършат работата. Тръгнали си с нови 200 лева, петел и кокошки и настояли пред възрастния мъж да изтегли кредит, за да се разплати с тях, съобщава Областната дирекция на МВР в Силистра.

В деня, когато притесненият човек получил одобрение за банков кредит, чрез трети лица местните полицейски инспектори разбрали за случая. След прецизни професионални действия те се намесили решително в момент, когато петима пристигнали в имота, за да вземат парите.

Така мъжете – на възраст от 23 години до 28 години, били задържани, а измамата предотвратена. Служители на РУ-Силистра продължават разследването по случая.

От МВР отново съветват гражданите да не се доверяват на частни лица, извършващи ремонтни дейности без необходимия лиценз. Ако приемете оферта за подмяна на улуци, покриви и др. на цени, значително по-ниски от пазарните, рискувате да бъдете измамени и дори изнудвани. Не допускайте непознати в имотите си и бъдете изключително внимателни с амбулантни търговци или такива, предлагащи различни услуги. При всеки съмнителен случай потърсете полицейско съдействие на тел.112.

Харесайте ни във Facebook ТУК