fallback

София: Съдът остави двама дилъри в ареста

Единият е на 50 години, а другият - на 42 - те са задържани при спецакция на СДВР

16.10.2018 | 22:10 Автор: Ивайло Николов

Столичната полиция хвана при спецакция двама дилъри на дрога, съдът им наложи постоянна мярка "задържане под стража" съобщиха от МВР.

При полицейска операция по противодействие на наркоразпространението миналия месец в ж.к. "Дружба“ служители на сектор "Наркотици" –СДВР задържаха 50-годишен наркодилър.

При последвали претърсвания в жилището му полицаите намерили и иззели множество полиетиленови пликчета, съдържащи вещества на бучки, на прах и тревиста маса, информира DNES.BG.

Резултатът от назначената експертна справка показал, че иззетите вещества са амфетамин с тегло 161.87 грама, кокаин - 8.97 грама и 17.44 грама марихуана. След доклад на събраните материали в Софийска градска прокуратура задържаният е привлечен като обвиняем и му е наложена постоянна мярка "задържане под стража“.

На 11 септември на ул. "Пиротска“ служители на Трето РУ са задържали 42-годишен мъж, непосредствено след продажба на наркотици на непълнолетен.

При последвалите оперативни действия полицаите намерили укрити от задържания наркотици - в тротоарно колче, непосредствено до мястото, и в тоалетната на близкото заведение.

При процесуално-следствените действия са иззети 11 полиетиленови сгъвки, съдържащи тревиста маса -6.29 грама коноп.

След доклад на събраните материали в Софийска градска прокуратура 42-годишният дилър е привлечен като обвиняем за престъпление по НК и му е наложена постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража“.

fallback
Още от Криминално
fallback