Потвърдиха: Росен Ангелов се е самоубил с изстрел в слепоочието

Смъртта на убиеца от Нови Искър е настъпила на 5 януари

10.01.2018 | 16:26 Редактор: Жанета Нейкова
Потвърдиха: Росен Ангелов се е самоубил с изстрел в слепоочието

Смъртта на Росен Ангелов се дължи на огнестрелно нараняване, причинено с един изстрел в областта на слепоочието. Краят му е настъпил бързо и е бил неизбежен. Това заяви по време на извънредния брифинг окръжният прокурор на София Наталия Николова.

И в този час МВР и прокуратурата дават последна и обобщена информация за шесторното убийство в Нови Искър в новогодишната нощ. 

Николова лично е посетила местопроизшествието и е участвала в разследването, като тя даде пред медиите подробната информация около случая.

"След направената аутопсия на 8 януари стана ясно, че смъртта на Ангелов е настъпила на 5 януари", информира прокурорът.

Тя допълни още, че по делото за шесторното убийство е назначена комплексна съдебно-медицинска и балистична експертиза с въпроса - възможно ли е при положението на тялото на Ангелов той самият да е възпроизвел изстрела в слепоочието си.

Заместник-главният прокурор Борислав Сарафов стартира брифинга с думите, че изявлението на разследващите цели всички факти "да бъдат поставени на масата" и коректно да бъдат представени случаите с шесторното убийство и показния разстрел на бизнесмен в центъра на София, като двата представлявали едно "неразривно цяло".

"В нас не буди никакво съмнение кой е извършителят на престъплението в Нови Искър. Едно и също оръжие е умъртвило Кети Кюхова, останалите пет жертви в къщата, със същото оръжие се е самоубил и Росен Ангелов в Луково", заяви Сарафов.

Той бе категоричен, че става въпрос за самоубийство.

Също така, ясно стана, че убийствата са извършени с пистолет със собственоръчно направен заглушител от самия Ангелов по схема от интернет. С това оръжие дни по-късно той се самоубива.

В постройката в Луково, където е открито тялото на Ангелов, са намерени и дрехи. Откритото ДНК по тях доказва, че те са на Ангелов.

По тях са били намерени и следи от кръвта на Кети Кехюва и Неделчо Юнаков, които са сред жертвите от Нови Искър.

Последно Росен Ангелов е влизал в интернет през таблета си на 4 януари, когато е посещавал сайтове за детска порнография.

От аутопсията на Ангелов става ясно, че той не е бил под въздействието на алкохол, наркотици или упойващи вещества, когато е извършил убийствата.