МВР задържа собственика на микробуса с нелегални мигранти

Полицията разследва как чужденците са достигнали до България

04.06.2017 | 16:05 Редактор: Жанета Нейкова
МВР задържа собственика на микробуса с нелегални мигранти

Задържан е собственикът на микробуса с нелегални мигранти, който катастрофира на АМ "Тракия“. Това каза по време на брифинг главният секретар на МВР Младен Маринов в Пазарджик, предаде репортер на "Фокус“.

По думите му всички лица, които са ангажирани с тази дейност, ще бъдат арестувани.

"Трябва да сме напълно наясно с фактите и обстоятелствата“, обясни Маринов.

"В момента на територията на столицата се извършват оперативно-издирвателни мероприятия на адреса на загиналия водач, който е непълнолетен, 16-годишен, неправоспособен. Същият има регистрации и е известен на полицията по отношение на извършени кражби и грабеж от началото на годината на територията на столицата“, каза главният секретар на МВР.

По думите му моторното превозно средство, участвало в катастрофата не е негова собственост. Младен Маринов поясни, че в момента е задържан на територията на столицата собственикът му и се изясняват начина на предоставяне на неправоспособно лице.

Младен Маринов обясни, че се събира и анализира информация откъде и по какъв начин са преминали тези чужди граждани, които се превозвани с автобуса.

"Проверяват се двете възможни направления: българо-турска граница и българо-гръцка граница“, каза Младен Маринов. По отношение на жертвите в катастрофата, Младен Маринов поясни, че на място е загинал водачът на микробуса и 9 пътници, които са от Пакистан, Афганистан и Сирия. Главният секретар допълни, че тази информация може да претърпи промяна. По думите му 8 от пострадалите са настанени в болници в Пазарджик и в Пловдив.