Ценко Чоков иска на свобода, но ще го пусне ли съдът?

След минути апелативните съдии се събират, за да решат съдбата на кмета на Галиче

23.03.2017 | 13:38 Редактор: Луиза Божинова
Ценко Чоков иска на свобода, но ще го пусне ли съдът?

Апелативният специализиран наказателен съд след минути се събира, за да гледа мярката на кмета на Галиче Ценко Чоков, след като той поиска да бъде пуснат на свобода. 

Защитата основно иска Ценко Чоков да излезе от ареста заради тежкото му здравословно състояние, а и заради дългия му престой.

Това няма да е окончателно решение, защото то ще бъде взето от втората инстанция. 

Покрай това дали Чоков да бъде освободен или да остане в ареста, имаше казус, който приключи с проверка в Апелативния специализиран съд, която пък доведе до предложението за дисциплинарно наказание на председателя на съда.

Ценко Чоков, синът му Мартин и още няколко човека са подсъдими за това, че са организирана престъпна група, която се е занимавала с лихварство и побои. 

Част от свидетелите дори разказаха в съдебната зала, че когато не можели да връщат парите си били заплашвани с брадви, къщите и автомобилите им също били заплашвани, съобщи репортер на Bulgaria ON AIR.

Днес ще стане ясно и дали наистина здравословното състояние на Ценко Чоков се влошава, защото защитата отново ще поиска съдебно-медицинска експертиза. Именно експертите ще трябва да кажат колко е сериозно състоянието на бившия кмет на Галиче - дали той може да продължава да стои в ареста, докато тече съдебното дело.