Спипаха двама украинци за контрабанда на дрехи и парфюми

Стоката е на стойност 52 000 лв., открили я в бус на "Дунав мост" - Русе

13.03.2017 | 17:34 Редактор: Луиза Божинова
Спипаха двама украинци за контрабанда на дрехи и парфюми

Русенски митничари спряха опит за контрабанда на текстилни изделия, конци за бродиране и парфюми с логото на световноизвестни марки, на обща стойност близо 52 000 лева, съобщиха от Агенция "Митници".

Контрабандните стоки са открити в товарен микробус "Мерцедес", с украинска регистрация, излизащ от страната през ГКПП "Дунав мост" (Русе - Гюргево).

Превозното средство, в което пътували двама украински граждани, е селектирано за щателна митническа проверка. При проверката се установява, че в естествените кухини - под седалките, около двигателя и под дюшек в товарното помещение, са укрити 2551 текстилни изделия, сред които блузи, бельо, чорапи, панталони, спортни тениски и екипи и 803 парфюма и тоалетни води, с логото на Chanel, Paco Rabbane, Christian Dior, Gucci, Nike, Diesel, Tom Ford, Terre D. Hermes. Открити са още и 14 040 конци за бродерия, тип мулине.

По случая е образувано досъдебно производство срещу двамата украински граждани. След сключване на споразумение с Окръжна прокуратура Русе, нарушителите са получили условни присъди, а контрабандната стока и микробусът са отнети в полза на държавата.