Обраха инкасо автомобил в София

Двама нападатели заплашили един от служителите, докато е бил сам в колата

28.01.2017 | 09:30 Редактор: Луиза Божинова
Обраха инкасо автомобил в София

Обир на инкасо автомобил, близо до търговски център на столичния булевард "Цариградско шосе", е извършен през нощта.

Двама души са заплашили един от служителите, докато е бил сам в колата. Шофьорът бил заставен да тръгне преди колегата му да се е върнал. След това нападателите запушили устата на служителя и го вързали.

Няма информация за сумата, която е била открадната, при нападението няма пострадали.

В "Новините ON AIR" директорът на СДВР ст. комисар Младен Маринов каза, че сигналът за грабежа е получен около 21:55 часа. Автомобилът е трябвало да извърши инкасова дейност от търговските обекти, които се намират в търговския център.

"Общо в автомобила е трябвало да има около 700 000 лева, като по-голямата част от тях си бяха в самата кола", каза  ст. комисар Младен Маринов.

Колата е спряла на доста отдалечено разстояние от локалното платно, което се намира на около 200 метра от търговския обект.

"В автомобила прониква лице, но това не е свързано с прилагане на физическа сила", посочи ст. комисар Маринов.

След това нападателят е принудил водача да потегли в неизвестна посока, докато другият служител се намира в търговския обект, за да вземе ценните пратки от обектите.

След около един километър, нападателят принуждават водача да спре. В автомобила се качва още едно лице. Водачът не е придобил представа какво са правили през цялото време извършителите. Спирайки на мястото, те му поставят белезници, слагат му лепенка на устата и напускат превозното средство.

Ст. комисар Младен Маринов подчерта, че служителите на инкасото са допуснали множество пропуски в своята работа. Той посочи, че нападателите са използвали именно слабостите в извършване на дейността.

"Има абсолютно неспазване на правилата, тъй като тези инкасо автомобили са изцяло изградени за тази дейност и вратите се затварят автоматично. Те са изцяло под контрола на служителя, който е вътре", заяви ст. комисар Маринов. "Отвън няма как човек да отвори вратата, а и няма как да стреля, тъй като автомобилите са с висока степен на защита", уточни той.