Задържаха българин в Гърция по подозрение за двойно убийство

53-годишният мъж е убил баща и син в ивайловградско село

25.12.2016 | 16:34 Редактор: Ирина Георгиева
Задържаха българин в Гърция по подозрение за двойно убийство

53-годишен мъж, за когото е издадена европейска заповед за арест, е задържан със съдействието на гръцката полиция, съобщиха от МВР.

Разследването започнало, когато близки съобщили в полицията, че баща и син на 55 г. и 34 г. са в неизвестност след 17 декември. На тази дата мъжете били поканени за почерпка в дома на жител на ивайловградското село Брусино.

При издирването на двамата мъже се включили полицейски служители и доброволци. Използвано е и следово куче. Претърсване е извършено в изоставени постройки в село Брусино и прилежащите местности. 

Разследващите открили жертвите в гориста местност край село Покрован. На километри оттам е намерено и оръжието на престъплението. Открити са и изхвърлени части от колата, която извършителят използвал, за да се освободи от телата. Иззети са отпечатъци и други вещи, свързани с престъплението.

Оперативните работници установили, че при свада, след употреба на голямо количество алкохол, двамата мъже били умъртвени от домакина - Ж.Й. /53 г./. Оказало се, че той е напуснал дома си, липсвал и лекият му автомобил. За мъжа е издадена европейска заповед за арест. Той е задържан в Гърция след оказано съдействие от страна на гръцките полицаи. Пред тях Ж.Й. е признал за деянието си. 

Работата по случая продължава в рамките на образуваното в РУ - Ивайловград досъдебно производство. 

Действията се осъществяват под наблюдението на Окръжна прокуратура - Хасково.

Припомняме, че мъжете изчезнаха безследно миналата неделя и бяха обявени за общодържавно издирване. Телата бяха открити вчера. Между извършителя и жертвите не е имало предишни конфликти или неуредени финансови взаимоотношения, допълни директорът на ОД на МВР - Хасково.