Спецполицаи задържаха стряскащо количество оръжие и наркотици

Акции в София, Бургас, Стара Загора - арсеналът и дрогата са подготвени за пазара зад граница

03.12.2016 | 20:47 Редактор: Тодор Петров
Спецполицаи задържаха стряскащо количество оръжие и наркотици

Спецполицаи задържаха оръжие, достатъчно за голям терористичен акт. Арсеналът е бил подготвен за изнасяне зад граница. Антимафиотите заловили и рекордно количество наркотици в рамките на 48 часа.

На улицата е като на война, стана ясно от думите на гл. секретар на МВР Георги Костов. В битката с организираната престъпност за последните 48 часа МВР завоюва нови територии в Стара Загора, София и Бургас.

"Очевидно е, че престъпният бизнес, който търпи загуби, е амбициран да проведе нови престъпни дейности, така че да минимизира щетите си", коментира главният секретар на МВР.

В Бургас в момент на продажба на 5,8 кг. екстази, на стойност 43 хил. лева, е задържан 53-годишен - неосъждан, но с регистрации за контрабанда. Хапчетата са с изключително високо качество, твърдят от МВР. 

Няколко часа по-късно в София в "Студентски град" са задържани 80 кг. хероин в момент преди да потеглят към Европа. По този случай са задържани двама души. Хероинът е на стайност 2,7 млн. лева и отново не е за вътрешния пазар.

Петима души са задържани в Стара Загора за притежанието на 14 пистолета, 6 пушки, 5 цеви, 36 пресовки хексоген (взривно вещество) и 556 броя патрони. Двама от задържаните са служители на оръжеен завод. За да бъде осуетена групата са използвани и СРС-та.