fallback

Започна делото срещу депутата от ДПС Бат Сали

На Александър Методиев са повдигнати обвинения за хулиганство и възпрепятстване на органите на реда

10.10.2016 | 13:35 Автор: Тодор Петров

Започва делото срещу депутата от ДПС Александър Методиев. Известният като Бат Сали народен представител се изправя пред съда заради две провинения с полицаи на пътя от май месец тази година, предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

Депутатът е обвинен по две точки - хулиганство и възпрепятстване на органите на реда. На 1 май депутатът от ДПС беше засечен да кара с превишена скорост. При опит от страна на полицаите той да бъде спрян се стига до ситуацията, в която той помахва и подминава патрулката.

Часове по-късно полицията спира микробус със 7 души в него, представители на една от ромските организации. Проверката установява, че един от тях няма лични документи и се стига до съставяне на акт. Хората се обаждат на Александър Методиев, а той от своя страна звъни в районното управление с молба те да бъдат пуснати и акт да не бъде съставян. Това не се случва и Методиев отива на място, като си позволява грубо отношение към полицаите.

В обвинителния акт е записано, че Александър Методиев е лъхал на алкохол, размахвал е депутатската си карта. Позволил си е и да заплашва полицаите, че ако актът бъде написан само след три дни те ще бъдат цивилни и ще се видят с Методиев не в качеството си на полицаи. 

fallback
Още от Криминално
fallback