Започна делото срещу депутата от ДПС Бат Сали

На Александър Методиев са повдигнати обвинения за хулиганство и възпрепятстване на органите на реда

10.10.2016 | 13:35 Редактор: Тодор Петров
Започна делото срещу депутата от ДПС Бат Сали

Започва делото срещу депутата от ДПС Александър Методиев. Известният като Бат Сали народен представител се изправя пред съда заради две провинения с полицаи на пътя от май месец тази година, предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

Депутатът е обвинен по две точки - хулиганство и възпрепятстване на органите на реда. На 1 май депутатът от ДПС беше засечен да кара с превишена скорост. При опит от страна на полицаите той да бъде спрян се стига до ситуацията, в която той помахва и подминава патрулката.

Часове по-късно полицията спира микробус със 7 души в него, представители на една от ромските организации. Проверката установява, че един от тях няма лични документи и се стига до съставяне на акт. Хората се обаждат на Александър Методиев, а той от своя страна звъни в районното управление с молба те да бъдат пуснати и акт да не бъде съставян. Това не се случва и Методиев отива на място, като си позволява грубо отношение към полицаите.

В обвинителния акт е записано, че Александър Методиев е лъхал на алкохол, размахвал е депутатската си карта. Позволил си е и да заплашва полицаите, че ако актът бъде написан само след три дни те ще бъдат цивилни и ще се видят с Методиев не в качеството си на полицаи.