Жандармерията отново пази мира в село Галиче

Този път фамилията на кмета Ценко Чоков се оплакаха от тормоз и смъртни заплахи

05.09.2016 | 13:15 Редактор: Ирина Георгиева
Жандармерията отново пази мира в село Галиче

Неприятните инциденти във врачанското село Галиче не спират, макар че кметът Ценко Чоков и малкият му син Мартин повече от три месеца са в ареста, пише в. "Монитор". Този път фамилията на управника се оплакаха от тормоз и смъртни заплахи.

Те съобщиха, че в нощта срещу неделя четирима с качулки са нападнали с бухалки и са помлели специално означения автомобил на охранителите, които семейството на Чоков наело да ги пази. Чупенето на колата е заснето от охранителни камери.

След като съпругата на Чоков Цветелина Нелова подала сигнал, полицаите започнали да преследват полицаите. Те възпроизвели няколко предупредителни изстрели във въздуха, но маскираните избягали

По думите на Нелова те тичали по улицата, която води до заведението на основния опонент на съпруга й Веселин Попов, известен с прозвището си Лунгара.

Но с това неприятностите през нощта не спрели. При обход на района около заведението на Попов охранителите на кметската фамилия били нападнати с камъни и тръби от младежи, насъскани от Лунгара и сина му, разкри жената на Чоков.

По думите на Нелова по-късно пред дома й пристигнал и Лунгара-старши с колата си. Когато тя го попитала кого търси по това време, той започна да я псува и заплашва с нецензурните изрази: "Да ти е*а майката, боклук, кръв ще повръщаш. Ще те убия, ти си много нагла. Аз съм господ и не ме е страх от нищо", разказа потресена съпругата на Чоков.

Според нея, сестра й и хора от обкръжението на кмета, социалният мир в селото е нарушен и местните се страхуват. Основната цел на опонентите на Чоков била него да го няма, за да могат да крадат, категорична е Нелова. 

Жената на кмета твърди, че Лунгара ползва за нападенията и тормоза млади момчета като камикадзета, а той се пази да остане чист.

След събитията от въпросната нощ жандармерия отново пази мира в селото. Образувани са и две досъдебни производства – за заплахите срещу семейството на Чоков и за нападението над охранителната кола.