Полицаят Венцеслав Караджов: Приписват ми убийството, защото съм неудобен

Пловдивският апелативен съд реши да го остави в ареста

04.08.2016 | 14:10 Редактор: Ирина Георгиева
Полицаят Венцеслав Караджов: Приписват ми убийството, защото съм неудобен

Полицаят Венцеслав Караджов, който е обвинен в убийството на родителите си, остава в ареста. Това реши днес Пловдивският апелативен съд. 

Магистратите разгледаха жалбата на Караджов срещу наложената му мярка за неотклонение "задържане под стража". В съда обвиняемият за пореден път заяви, че е невинен. 

Днес стана ясно още, че първо е била застреляна неговата майка - Божура, а след това й нейният съпруг - Цветан. Изстреляни са осем куршума, всеки от които е попаднал в телата на жертвите. 

Венцеслав Караджов заяви, че по дрехите му не е имало барутни частици. Такива обаче са намерени по кожата на ръцете му, косата и чантата му. 

Възрастните хора бяха застреляни на 15 май в дома им на улица "София". Единственият заподозрян продължава да е техният син, с когото те са имали спор за собствеността над имот.

"Убийството, за което става въпрос няма нищо общо и действително ми го приписват, за да могат да се отърват от мен най-вече като служител на МВР, защото съм много неудобен. И не мога да бъда контролиран в насока", коментира пред журналисти Караджов.

Запитан кой е убиецът на родителите му, той отговори така: "Това нещо, ако го знаех щях да го кажа още първия ден и първата секунда на първия човек, който ме попита."

"Само ще Ви спомена, че съм работил срещу много големи фирми, които са известни в цяла България и са злоупотребявали с много милиони евро от фондове", добави Караджов.