Под прикритие: Митничари разбиха депо за нелегална ракия и горива

Депото се намирало в недовършена жилищна сграда между Каблешково и Ахелой

20.07.2016 | 15:19 Редактор: Ирина Георгиева
Под прикритие: Митничари разбиха депо за нелегална ракия и горива

Митнически служители под прикритие разбиха депо за нелегална ракия и дизел, което се намирало в недовършена жилищна сграда между Каблешково и Ахелой. В операцията са участвали служители от отдел "Митническо разследване и разузнаване" и "Акцизи" към Митница Бургас.

Задържани са 1072 литра горива и 53,5 литра етилов алкохол без документи за платен акциз и произход. Те са открити в "замразен" строителен обект на жилищна сграда край пътя между Каблешково и Ахелой. Мястото е било превърнато в магазин за плод-зеленчук.

Митничарите под прикритие го посетили като клиенти и установили, че там се предлагат "под щанда" бутилки с алкохол и съмнителни течности, съобщиха от Агенцията. При втора митническа проверка, те открили под стълбището и в помещения на недостроената сграда 19 пластмасови бутилки от 10, 1,5 и 0,5 литра, пълни с етилов алкохол, с цвят и мирис на ракия, с общо количество 53,5 литра.

Отново в пластмасови бутилки по 10 литра и в туби по 20 и 30 литра, митничарите намерили между строителни материали вътре в сградата общо 1072 литра светло и тъмнокафяво на цвят гориво, от което 1 062 литра с характеристики на дизелово гориво и 10 литра на бензин.

Сградата-депо за нелегален алкохол и горива е собственост на еднолично дружество с адресна регистрация в Равда.

Продължава работата по случая. От задържаните нелегални горива и алкохол са взети проби, които са предадени за лабораторен анализ.