Стабилно е състоянието на намушканото в Китен момче

Нагли мошеници с фалшив зов за събиране на пари за лечение на ученика

10.07.2016 | 09:10 Редактор: Тодор Петров
Стабилно е състоянието на намушканото в Китен момче

15-годишното момче, което бе прието в Реанимацията на МБАЛ-Бургас, след като бе намушкано в Китен, вече е стабилно състояние, съобщиха от пресцентърът на болницата. 

Младежът бе транспортиран в Бургаската болница на 8 юли  с няколко наранявания в областта на шията, гърба, скалпа и над лакътя и бе опериран по спешност. Лекарите успяха да стабилизират състоянието му и той вече е без опасност за живота, като тази сутрин е преведен в Отделението по обща хирургия.

Оказва се обаче, че ситуацията е дала поле за изява на мошеници. Малко след случая се появиха сигнали със зов за събиране на пари за лечението на младежа. От болницата посочват, че пациентът е дете и всички разноски по лечението са поети от Здравната каса. 

17-годишен младеж от София бе задържан от полицията в Бургас, след като опитал да убие свой познат с нож. Двете момчета били на почивка и не е ясно защо са се скарали.

Окръжният съд в Бургас наложи най-тежката мярка за неотклонение "Задържане под стража" ученикa Петър Русев. Той е обвинен за опит за умишлено убийство.