Евстатиев не е пробвал да се убие, а му е прилошало

Арестантът имал рана на главата, фрактура на марсиларния синус и въздух в подкожието на челото

06.06.2016 | 12:43 Редактор: Ирина Георгиева
Снимка: Dnes.bg

Прокуратурата в Пазарджик отрече информацията, че арестуваният за изнасилване бивш кмет на Стрелча Иван Евстатиев е опитал да се самоубие.

Вчера адвокатът на обвинения политик Ташкена Колчева обяви, че в неделя по обяд бившият кмет е опитал да се самоубие като е удрял многократно главата си в стената на килията в следствения арест на пазарджишкия затвор. Надзирателите го спасили навреме и го откарали в болницата в Пазарджик. Евстатиев е открит на пода на килията си с рана на главата, като край него, отново на пода, е имало петно кръв.

Държавното обвинение обаче отрече тези факти. "На стената кръв не е открита", обясни говорителят на прокуратурата в Пазарджик Димитрия Ганчева пред "24 часа".

От обвинението смятат, че на Евстатиев му е прилошало, защото категорично отказвал да се храни, паднал е и е наранил главата си в пода. 

"Състоянието му е добро. Контактен е и адекватен", съобщи директорът на болницата в Пазарджик д-р Васил Вълчев. 

Арестантът имал рана на главата, фрактура на марсиларния синус и въздух в подкожието на челото. Не е изпадал в безсъзнание. 

Евстатиев ще остане в болницата 2-3 дни, за да се следи състоянието му. Преди да бъде изписан ще му бъде направен контролен скенер, обясни д-р Вълчев. 

Преди дни Евстатиев се яви в Пловдивския окръжен съд с неузнаваем вид – отслабнал с 35 килограма. Тогава магистратите отказаха да уважат искането му мярката му на задържане да бъде променена на по-лека.

Бившият кмет на Стрелча и Пазарджик бе арестуван през януари с обвинение, че е изнасилил 16-годишна ученичка. Разследването установи, че престъплението е извършено в хотелска стая, след като някогашният градоначалник напил момичето с много алкохол. 

Самият Евстатиев призна, че е правил секс с деветокласничката, но обясни, че не е било насила.

Четете още новини в Dnes.bg