Съдът остави в ареста Иван Евстатиев

Бившият кмет на Стрелча е неузнаваем, свалил 35 килограма

02.06.2016 | 17:10 Редактор: Тодор Петров
Съдът остави в ареста Иван Евстатиев

Здравословното състояние на бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев не е такова, че да бъде изменена мярката му в по-лека, обяви Пловдивският окръжен съд. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

След 4 месеца престой в ареста той се появи в Пловдивския окръжен съд в неузнаваем вид – отслабнал с цели 35 кг. и изглежда сякаш подмладен. По-рано днес Евстатиев настоя за по-лека мярка. Според прокурор Димитър Махмудиев обаче няма пречка той да пребивава в ареста на пазарджишкия затвор.

"Бил е в ясно съзнание и адекватен, когато извършил деянието спрямо 16-годишната Ирена. Поведението му в Стрелча говори за силно развито чувство за безнаказност", заяви обивнителят, цитиран от "24 часа".

Той уточни, че Евстатиев не е давал обяснения и по тази причина не може да се направи очна ставка между него и изнасиленото момиче. Адвокат Ташкена Колчева пък изтъкна, че клиентът й е с психично отклонение и тежък депресивен синдром.

"Ние не твърдим, че Евстатиев е невменяем, но се нуждае от специални грижи. Вярно, извършил е морално укорима постъпка, но трябва ли да се цели неговото физическо унищожаване в ареста. Ако остане зад решетките, това вече е репресия", изтъкна тя.

"Съжалявам за случилото се, искам по-лека мярка", каза в своя защита Евстатиев, но съдът не уважи желанието му.