В кабинета на един от арестуваните полицаи в Благоевград откриха лични карти

Най-вероятно са били използвани за отпускане на кредити по телефона, смята прокуратурата

02.06.2016 | 12:34 Редактор: Ирина Георгиева
В кабинета на един от арестуваните полицаи в Благоевград откриха лични карти

Антимафиотите са открили лични карти и шофьорски книжки в кабинета на полицая от първо РУП в Благоевград Стефан Филипов, който е един от тримата задържани при вчерашната акция в града. Документите за самоличност най-вероятно са били използвани за отпускане на кредити по телефона, смята прокуратурата.

И през нощта продължи разследването на полицията и прокуратурата по събиране на доказателства срещу Мартин Филипов, обвинен, че е принуждавал млади жени да проституират, като ги е подлагал на физически и психически тормоз, както и за двамата служители на МВР, които са  подпомагали престъпната му дейност и са възпрепятствали опитите жертвите да потърсят помощ от органите на реда, съобщи БНР.

Със задържането на книжките най-вероятно е упражняван рекет върху хора, които са имали провинения, смята прокурорът по делото Борислав Ковачки,

Преписки по дела и досъдебни производства, които умишлено не са били придвижвани пък са намерени в кабинета на другия задържан служител на МВР Петър Кънев, който временно е и ръководител на регионалното звено БОП.

Разследващите разполагат и с показанията, дадени от пет жени, които са били принуждавани със заплахи и физически тормоз да проституират, като някои от тях са държани под ключ.

Рано тази сутрин прокуратурата е повдигнала обвинения към тримата арестувани, като съдът е удължил задържането им за 72 часа. Утре сутринта  ще бъде поискана и постоянна мярка „задържане под стража“.