Шофьорка наклевети катаджия - отнесе 4500 лв. глоба

Тя "признала", че пътният полицай й поискал подкуп

03.05.2016 | 17:01 Редактор: Ирина Георгиева
Шофьорка наклевети катаджия - отнесе 4500 лв. глоба

Шофьорка от Пазарджик наклевети пътен полицай пред шефа му, че й е поискал подкуп. Заради това, тя ще отнесе глоба от 2000 лева, пише в. "Монитор". 

Освен това жената е осъдена и на глоба от 2500 лева в полза на държавата и обществено порицание на таблото в местната община, след като окръжните магистрати потвърдиха решението на Районния съд в града. 

Така клеветницата ще трябва да плати общо 4500 лева за лъжата си, че младши автоконтрольор от сектор "Пътна полиция" й е поискал подкуп, за да не й пише акт.

Случката е станала миналия април в сградата на КАТ в Пазарджик, но си има предистория. Според нея младши автоконтрольорът заедно със свои колеги спрял за проверка лек автомобил, управляван от подсъдимата. При проверката било установено, че колата нямала валидна задължителна застраховка "гражданска отговорност" и съставили акт на водачката в нейно присъствие.

След два дни тя заплатила дължимата застраховка и се явила в сградата на КАТ, за да получи документите за автомобила. Там пред шефката на звеното по административно - наказателната дейност в КАТ, шофьорката заявила, че полицаят й бил поискал пари, но тъй като тя не му дала, той й съставил акт. 

Нарушителката "признала" това пред още двама служители на КАТ, включително и пред началника на сектора главен инспектор Тодор Тодоров, но показанията на тримата свидетели от дежурната смяна, извършили проверката, не потвърдили твърденията на самонадеяната шофьорка. 

От съда уточниха, че решението е окончателно и не подлежи на обжалване.