Задържаният за убийството в Правда остава за постоянно в ареста

Предстои в хода на разследването да бъдат представени факти от личния живот на обвиняемия Венцислав и жертвата му Десислава

27.04.2016 | 17:33 Редактор: Ирина Георгиева
Снимка: Facebook

22-годишният Венцислав, който вчера уби 16-годишната си приятелка Десислава от село Правда остава за постоянно в ареста. Това реши при разглеждането на мярката за неотклонение "задържане под стража" Великотърновският окръжен съд, информира "Фокус".

Мярката бе разгледана при закрити врата. В мотивите си за решението, Съдът посочи, че разследването е на много ранен етап и предстои в хода му да бъдат представени факти от личния живот на обвиняемия Венцислав и жертвата му Десислава. 

Росен Иванов е адвокат на обвиняемия, който е член на Великотърновската адвокатска колегия, а прокурор по делото е Илиян Благоев. 

Задържаният има право да обжалва наложеното му наказание в тридневен срок считано от днес. В случай, че това стане следващото заседание по делото ще разглежда от Великотърновски апелативен съд на 4 май от 11.00 часа. 

Първоначалното искане на адвоката бе налагане на „задържане под домашен арест”. То не бе удовлетворено. 

Венцислав удуши ученичката от ревност. Криминалното деяние е извършено през нощта на 25 срещу 26 април в село Правда, община Горна Оряховица. След извършването на убийството студентът е направил пълни самопризнания. Той не е осъждан и няма криминално минало.