Над 9,5 тона контрабанден течен препарат за съдове хванаха на МП "Калотина"

Стоката е превозвана от Сърбия за България

24.06.2024 | 12:25 Редактор: Вяра Димова
Над 9,5 тона контрабанден течен препарат за съдове хванаха на МП

Митническите служители на МП "Калотина" откриха 9 600 кг контрабанден течен препарат при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Сърбия. Проверката е част от специализираната операция срещу контрабандата на Агенция "Митници", ГД "Гранична полиция", ГД "Борба с организираната престъпност" и Националната агенция по приходите.

На 19 юни пристига влекач с полуремарке със сръбска регистрация. Пред митническите служители шофьорът - сръбски гражданин, представил редовни документи за превозваната стока – препарати за битова хигиена от Сърбия за България. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка.

В хода на контролните действия митническите инспектори установяват, че стоката, описана по документи е същата, но реално наличното количество е повече от декларираното. Открити са недекларирани 16 палета с 12 800 пластмасови шишета в разфасовки по 750 мл, пълни с течен препарат за измиване на съдове от популярна търговска марка. Общото количество на задържания препарат за битова хигиена е 9600 литра. 

На шофьора на камиона е съставен акт по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.

Снимка: Агенция "Митници"