Евелин Банев-Брендо се предаде доброволно

Той ще бъде предаден на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията"

24.06.2024 | 08:23 Редактор: Искра Ангелова

Обявеният за международно издирване Евелин Банев-Брендо се е предал на полицията. Това съобщиха от МВР. Около 7:30 ч. Брендо е отишъл сам пред Софийския затвор. През 2018 г. той беше осъден на шест години затвор за пране на пари от наркотрафик, но не беше открит на адреса си, за да бъде отведен в затвора и веднага обявен за международно издирване.

Банев има присъди в няколко държави. Румъния го издирваше заради 10-годишна присъда за наркотрафик, а в Италия го чакат 20 години затвор отново заради дрога по аферата "Кокаинови крале". Министърът на правосъдието Мария Павлова допусна, че трите присъди на Евелин Банев - Брендо може би ще бъдат обеднени и изтърпени в Софийския затвор.

Действията на Банев са били доброволни, уточниха от вътрешното министерство. Те допълниха, че той ще бъде предаден на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" към Министерството на правосъдието.

"Тази сутрин около 7:30 ч. лицето се е явило пред затвора заедно със защитник, след което е съпроводено до съдебната палата, където се извършват процедури по установяване и впоследствие превеждането му да търпи присъда в затвора в град София. В предходни години неговите защитници няколко пъти са подавали молба пред български съдилища да му бъдат кумулирани присъдите и той да търпи едно общо наказание в България. Предполагаме, че и този път ще постъпи такава молба", коментира министърът на правосъдието Мария Павлова.

Снимка: БГНЕС