Мъж хвърли през терасата 36 000 лв., хванаха ало измамници на 20 и 21 г.

Екип на СДВР върна парите на жертвата

18.06.2024 | 11:25 Редактор: Елеонора Танева
Мъж хвърли през терасата 36 000 лв., хванаха ало измамници на 20 и 21 г.

Столични полицаи спасиха спестяванията на мъж. В понеделник в ранния следобед той потърсил помощ в Девето районно управление. Човекът обяснил как същия ден получил обаждане по телефона от непознат, представил се за разследващ полицай. По време на разговора мнимият полицай го убедил да помогне в акцията за залавяне на измамници.

Последвало и изискването да предостави наличните си средства, които впоследствие ще му бъдат възстановени. Човекът се съгласил и изпълнявайки нареждането, хвърлил през терасата на апартамента си кутия с 36 хиляди лева. Час по-късно той осъзнал, че е станал поредна жертва на измамна схема.

Веднага стартиралите оперативните действия, в резултат на които криминалистите установили и задържали двама участници в престъплението – на 20 и 21 години. В рамките на разследването се изясняват и данни за участието на единия от арестуваните към аналогично престъпление за над 25 хиляди лева, извършено миналата седмица, както и съпричастността на двамата към извършена измама от началото на годината за над 250 хиляди лева.

По случая е образувано досъдебно производство, работата по документиране на престъпната дейност на задържаните продължава под надзора на Софийската районна прокуратура.

Снимка: МВР