В София хванаха редица пияни и дрогирани шофьори, проверени са хиляди

На 253 водачи са съставени актове

11.06.2024 | 16:15 Редактор: Вяра Димова
В София хванаха редица пияни и дрогирани шофьори, проверени са хиляди

В края на изминалата седмица на територията на София бяха предприети действия по засилен контрол на движението по пътя. В екипите, следящи за безопасността по столичните улици и булеварди, се включиха служители на отделите "Пътна полиция", "Противодействие на криминалната престъпност", "Охранителна полиция" при СДВР, както и техни колеги от деветте районни управления в София.

В хода на акцията са проверени общо 3262 автомобила, 5581 шофьори и пътници. Установени са общо 22-ма водачи, употребили алкохол, като 14 от тях са шофирали с концентрация над 1,2 в издишания въздух.

При засиления контрол са констатирани шестима нарушители, седнали зад волана под въздействие на наркотични вещества, а деветима са отказали да бъдат тествани с техническо средство.

Полицейските екипи са санкционирали общо 1354 водачи за допуснати нарушения на Закона за движението на пътищата – на 253 от тях са съставени актове, на останалите 1101 са издадени фишове. През летните месеци ще продължи засилената дейност на полицаите за намаляване на риска от настъпване на пътни инциденти.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)