Масов бой в центъра на Габрово като в Дивия Запад

Саморазправа и замеряне със столове в кафене в града

11.06.2024 | 13:40 Редактор: Тодор Петров

Бой в центъра на Габрово в деня на изборите. На клип, който се появи в социалните мрежи се вижда меле, при което хвърчат столове по пешеходната зона на града. 

В 19 часа близо до кафене в центъра на Габрово възниква конфликт между мъж и група хора от ромски произход. Започва саморазправа и замеряне със столове. 

Версията на едната страна е, че били нападнати без да знаят каква е причината: Проблемът е напълно личностен. Няма никаква етническа основа в цялата тази дрязга. 

Собственикът на близкото заведение, който станал свидетел на случая, твърди, че боят се разразил внезапно след кратка разправия. Тогава пред смаяните погледи на клиентите в кафето двете страни в конфликта взели столове от заведението и започнали да ги хвърлят едни по други. 

"Конфликтът е между Стефан Аврамов и едното, те толкова бързо се организираха, скочиха всички срещи него. От някакъв проблем, който е можело да се реши помежду си, стана пукотевица. Хвърлят камъни, винкели... Аз хванах момчето на Стефан, защото то се разплака и аз не мога да го успокоя", разказа собственикът на заведението Петър Станев. 

Полицията вече е установила участниците в конфликта. Съставени са им актове за административни нарушения.

Вижте повече в репортажа.