Дрогиран и без книжка младеж опита да избяга от полицията, блъсна се в 3 коли

Автомобилът е иззет, водачът е задържан

29.05.2024 | 09:34 Редактор: Деси Николова
Дрогиран и без книжка младеж опита да избяга от полицията, блъсна се в 3 коли

Неправоспособен водач, употребил наркотични вещества, опитвайки да осуети полицейска проверка е ударил три автомобила и контейнер. Привлечен e в качеството на обвиняем. Мярката му за задържане е удължена на 72 часа, съобщи от ОМДВР-Велико Търново.

В нощта срещу 28 май във В. Търново полицейски екип е предприел проверка на лек автомобил, като подал сигнал със стоп палка. Водачът не изпълнил полицейското разпореждане и продължил движението си в посока крепостта Царевец. Предприети са заградителни мероприятия и използване на лента за принудително спиране на автомобили. Непосредствено преди да стигне до изградения полицейски пост, водачът е завил на дясно, загубил е управление над автомобила и се е ударил последователно в контейнер, два паркирани и един насрещно движещ се автомобил. 

Водачът на ударения автомобил е с повърхностни наранявания. Виновният водач е 21-годишен от с. Катунец, област Ловеч, неправоспособен. При проверка за употреба на алкохол, пробата е отрицателна. Пробата за употреба на наркотични вещества е отчела положителна реакция на амфетамин и метаамфетамин. Той е отказал кръвна проба за химичен анализ. 

Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. При последвало претърсване в автомобила е намерено бяло прахообразно вещество, с тегло около 1 грам, което е реагирало на метаамфетамин. Автомобилът е иззет. По случая е започнато досъдебно производство.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR