"Излизай, ще те убия": Затвор за мъж, заканил се с убийство на жена

Присъдата подлежи на обжалване пред Софийски градски съд

28.05.2024 | 16:11 Редактор: Беатрис Младжова

По внесен обвинителен акт на Софийска районна прокуратура е осъден мъж на затвор за закана с убийство към жена в София, съобщиха от обвинението.

На 20 декември 2021 г. пред входна врата на апартамент, обвиняемият се заканил с убийство на жената с думите: "Излизай, ще те убия. Отвори, ще те убия, ще те разпоря".

Преди да се стигне до заканата, обвиняемият е изтърпявал ефективно наказание "лишаване от свобода" в затвор по обвинение на Софийската районна прокуратура за опит за изнасилване през 2018 г. След като изтърпял ефективна присъда и излязъл от затвора, той отишъл на адреса и ѝ се заканил с убийство.

По случая e водено досъдебно производство за престъплението. В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства за виновността му.

Съставът на Софийския районен съд призна подсъдимия за виновен по повдигнатото му обвинение и му наложи наказание "лишаване от свобода" за срок от 4 години и 6 месеца, което следва да бъде изтърпяно ефективно при първоначален "строг" режим. Присъдата подлежи на обжалване пред Софийския градски съд.

Снимка: Pixabay