Конфискуваха спортната кола на дрогирания шофьор след гонката в Търново

Пробата за наркотици отчела наличие на амфетамин и метаамфетамин

28.05.2024 | 13:32 Редактор: Искра Ангелова

Сцени като от екшън филм във Велико Търново. Тази сутрин ви съобщихме, че дрогиран шофьор помете няколко паркирани коли при гонка с полицията. Накрая бе спрян с шипове. Задържан е за 72 часа, а спортният автомобил е конфискуван.

Акцията започва малко след 2 часа тази нощ в центъра на старата столица. Полицейски патрул опитал да спре за рутинна проверка спортен автомобил, управляван от 21-годишен водач от Ловеч. Шофьорът обаче не спрял на стоп палка, ускорил и тръгнал да бяга в посока Арбанаси.

Преминал по главните улици на града с бясна скорост. Започнало преследване, в което били включени всички налични полицейски екипи в района. Полицейски екип, който извършвал патрулна дейност в района на квартал "Асенов", опънал шипове, за да спре мощната кола.

След започналата гонка по улиците на Велико Търново, шофьорът на спорния автомобил влиза в квартал "Асенов" по улица "Климент Охридски".

В резултат на високата скорост, с която се движела мощната кола, водачът изгубил управление и предизвикал катастрофа, като потрошил три паркирани коли.

"Такива дейности да извършват, не е нормално. Това е вандалско. Може да убие някого - това е най-лошото, което може да се случи", сподели жителка.

Според друга жена за такива инциденти на шофьора трябва да му бъде отнета книжката поне за 10-20 години.

Младежът бил задържан и тестван за алкохол и наркотици. Пробата за наркотици отчела наличие на амфетамин и метаамфетамин. Дрога е открита и в автомобила му, който е иззет.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС