Повдигнаха обвинение на турчина, предизвикал тежката катастрофа със загинал на Хаинбоаз

Шофьорът е задържан за срок до 72 часа

27.05.2024 | 16:29 Редактор: Искра Ангелова
Повдигнаха обвинение на турчина, предизвикал тежката катастрофа със загинал на Хаинбоаз

Задържаха за 72 часа шофьорът, предизвикал тежка катастрофа със загинал и ранен в Прохода на Републиката. Разследването по досъдебното производство се ръководи от Окръжна прокуратура - Велико Търново.

Произшествието се случи на 24 май.

По делото в качеството на обвиняем е привлечен водач на турски товарен автомобил - Е.А. Обвинението срещу него е за това, че на 24 май, около 13:40 часа, на пътя Гурково- Велико Търново, в землището на село Въглевци, община Велико Търново, при управление на моторно превозно средство - влекач, с прикачено полуремарке, турска регистрация, нарушил правилата за движение по пътищата, регламентирани в Закона за движението по пътищата. Той не е контролирал непрекъснато пътното превозно средство, което е управлявал, като след десен завой навлязъл в лентата за насрещно движение и по непредпазливост причинил смъртта на мотоциклетист - румънски гражданин на 45 години.

С постановление на наблюдаващия  прокурор от Окръжна прокуратура - Велико Търново Е. А. е задържан за срок до 72 часа и днес предстои внасяне в съда на искане за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража“ спрямо него.

Действията по разследването продължават.

Снимка: БГНЕС